Συμμετοχή του δήμου Τανάγρας στην Ωρα της Γης

Ο Δήμος Τανάγρας συμμετέχει στην Ώρα της Γης, μία παγκόσμια πρωτοβουλία της περιβαλλοντικής οργάνωσης WWF ενάντια στην κλιματική αλλαγή.

Για τέταρτη χρονιά φέτος σημαίνει η Ώρα της Γης. Όμως, δεδομένων των πρωτοφανών συνθηκών που μας δοκιμάζουν, θέλουμε να δώσουμε έναν ειδικό χαρακτήρα στην ελληνική συμμετοχή στην Ώρα της Γης του 2012.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας αυτής, το Σάββατο 31 Μαρτίου 2012 και ώρα 8.30μ.μ. ο Δήμος μας θα συσκοτίσει συμβολικά για μία ώρα κτίρια και χαρακτηριστικά σημεία του δήμου μας, παροτρύνοντας όλα τα νοικοκυριά του δήμου να ακολουθήσουν το παράδειγμα του και να σβήσουν τα φώτα τους για μία ώρα, συμμετέχοντας ενεργά στην Ώρα της Γης 2012.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ άλλοτε, είναι αναγκαίο να συμβάλλουμε σε αυτή την εκστρατεία ευαισθητοποίησης προς την κατεύθυνση της εξοικονόμησης ενέργειας, μην επιτρέποντας στη δύσκολη αυτή περίοδο που διανύουμε να επισκιάσει τον σημαντικό στόχο: «Μπορούμε να σώσουμε το φυσικό Ελληνικό περιβάλλον». Αυτό είναι το δικό μας μήνυμα. Η Ελληνική φύση είναι το καταφύγιο μας και το εφαλτήριο της αισιοδοξίας μας.

Μπορούμε να το σώσουμε με απλές και ανέξοδες αλλαγές στην καθημερινότητά μας, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα αφενός στους ηγέτες του κόσμου, ώστε να λάβουν μέτρα ενάντια στην κλιματική αλλαγή και το φαινόμενο του θερμοκηπίου και αφετέρου ότι παρά τις δυσκολίες η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε περιβαλλοντικά θέματα, διεκδικώντας ένα καλύτερο φυσικό περιβάλλον, αποδεικνύοντας πως γνωρίζει καλά ότι το κλίμα του πλανήτη είναι στο δικό μας χέρι!

Σας θέλουμε και πάλι κοντά μας. Ακόμα περισσότερο φέτος που η Ώρα της Γης στέλνει αποφασιστικό μήνυμα συμμετοχής και αισιοδοξίας για την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος. Το Σάββατο 31 Μαρτίου, στις 20:30, ενώνουμε τα μηνύματα και τις δυνάμεις μας και σβήνουμε τα φώτα για μια ώρα! Αυτό είναι το συνθηματικό μας για την επόμενη μέρα, μέρα συμμετοχής και δράσης.


Find It