Ιδρυτική διακήρυξη συνδυασμού Εμείς η Κοινωνία του Βασίλη Περγάλια για τον δήμο Τανάγρας



Ο Δημος Τανάγρας στους δύσκολους καιρούς που ζούμε ήρθε η ώρα να ΤΑΥΤΙΣΤΕΙ με το δημότη του. 
Τα ζητούμενά των δημοτών του να τα κάνει δικά του και να σκύψει πάνω στα προβλήματα που αντιμετωπίζει, όχι σαν μια απρόσωπη Δημοτική Αρχή με τα άψυχα χαρτιά της, αλλά σαν άνθρωπος προς άνθρωπό που αγωνίζεται κάθε μέρα να επιβιώσει, μέσα από τα μνημονιακά μέτρα. Που ζητά να ισορροπήσει το σήμερα με το αύριο και να βρει πάλι την ελπίδα για τον εαυτό του, για την οικογένειά του, την γειτονιά του, τον τόπο του.
Πάνω σ’ αυτή τη λογική δημιουργήθηκε η δημοτική μας κίνηση
και μ’ αυτή τη λογική, θα υπηρετήσουμε τον Καλλικρατικό Δήμο Τανάγρας.
- Με κανόνες διαφάνειας, πίστης στις αρχές και στις αξίες του ανθρώπου της κοινωνικής μέριμνας και της αλληλεγγύης.
- Με σεβασμό στους θεσμούς και με υψηλούς στόχους για τον άνθρωπο, την οικογένεια και τον τόπο.
Στόχοι που θα είναι εφικτοί ή θα τους κάνουμε εμείς να είναι εφικτοί, γιατί θέλουμε και πρέπει να σταθούμε στο πλευρό του συμπολίτη μας, ειδικά σήμερα, που έχει άμεση ανάγκη από ανθρωπιά, δημοτική φροντίδα και αλληλεγγύη. 
Παράλληλος στόχος μας είναι η συνέχεια μιας στέρεης και πολυεπίπεδης ανάπτυξης του Δήμου μας για την οποία συνηγορούν θετικά:
α) Τα φυσικά του χαρακτηριστικά που παραμένουν ουσιαστικά ανεκμετάλλευτα. 
Ο Δήμος μας, που δημιουργήθηκε από τέσσερις ιστορικούς Δήμους
(Τανάγρας, Σχηματαρίου, Οινοφύτων και Δερβενοχωρίων), 
συνδυάζει θάλασσα με παραλίες ορεινό όγκο με φυσικό κάλλος 
και πεδιάδες που περιμένουν να αναδειχθούν και να αποδώσουν 
με σύγχρονη προσέγγιση στη γεωργία. 
β) Η δυνατότητα περαιτέρω οικονομικής αξιοποίησης της Βιομηχανικής Ζώνης του, με στόχο την ελάφρυνση της ανεργίας των νέων μας.
γ) Η ιστορική του καταγωγή με τα πολιτιστικά και θρησκευτικά του μνημεία που την μαρτυρούν και δεν έχουν ακόμη αναδειχθεί, ώστε να γίνουν πόλος έλξης που θα συμβάλει στην άνοδο της τοπικής οικονομίας.
δ) Οι τοπικές μας κοινωνίες, που σε κάθε χωριό μας παράγουν πολύμορφο πολιτισμό, μέσα από τα ήθη και τα έθιμά μας, που αναδεικνύονται από τη δράση των πολλών και δραστήριων πολιτιστικών και περιβαλλοντικών συλλόγων, οι οποίοι όμως, δεν έχουν ενθαρρυνθεί όσο θα έπρεπε και επιβάλλεται. 
Παραμένει πάντα η φιλότιμη προσπάθεια των συνδημοτών μας, οι οποίοι διατηρούν με προσωπικές θυσίες πολλές φορές το χθες σε συνάρτηση με το σήμερα και το αύριο.

Ο Συνδυασμός «ΕΜΕΙΣ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ» είναι μια προσπάθεια ανθρώπων που έχουν ασχοληθεί δημιουργικά με την ανάπτυξη όλης της περιοχής. Έχουν εμπειρίες και διάθεση να προσφέρουν, με νέες δυνάμεις και σε συνεργασία με νέους ανθρώπους, που τους δίνεται η ευκαιρία να πάρουν τον τόπο στα χέρια τους, να αλλάξουν τη στασιμότητα και τις προτεραιότητες στα δεδομένα του. Κανείς από εμάς που κάνουμε αυτήν την κίνηση, δεν θα είναι αγκυλωμένος σε όποια θέση του δώσει η εμπιστοσύνη των συνδημοτών του. 
ΘΕΛΟΥΜΕ μαζί μας συνδημότες που έχουν διάθεση και μεράκι για δουλειά, με μελετημένες εφικτές ζωτικές παρεμβάσεις που θα αλλάξουν θετικά την πορεία της επόμενης μέρας για το Δήμο Τανάγρας. 
Συνδημότες που αντιπροσωπεύουν ελπιδοφόρες δημιουργικές δυνάμεις και κυρίως νέους ανθρώπους, για να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να βρούμε δρόμους κοινής πορείας και ευθύνης, με τη δύναμη των ιδεών όλων μας.
ΘΕΛΟΥΜΕ τους νέους που είναι το μέλλον του τόπου μας και μπορούν να προσφέρουν με τις ιδέες τους τη φρεσκάδα την ορμή και το πάθος τους. Γι’ αυτό και τους καλούμε κοντά μας να αναλάβουν πρωτοβουλίες και μαζί να εφαρμόσουμε νέες ιδέες και νέες νοοτροπίες.
Ο Συνδυασμός «ΕΜΕΙΣ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ» είναι πολυσυλλεκτικός και ανεξάρτητος. Πιστεύει στον κάθε δίκαιο αγώνα του δημότη και αυτόν θα υπηρετήσει χωρίς χρωματικές επιλογές, με ανθρώπους κάθε ηλικίας και επαγγέλματος.
Είναι η ώρα να φέρουμε στον τόπο μας μια νέα αντίληψη για τη λειτουργία και την προοπτική ενός κοινωνικού Δήμου μακριά από στερεότυπες και παρωχημένες πρακτικές.
ΘΕΛΟΥΜΕ τις τοπικές κοινωνίες που είναι η πηγή ζωής για την ανάπτυξη ολόκληρης της περιοχής, συμμέτοχες, αλληλέγγυες, με ενεργές δράσεις και πρωτοπορίες, τις οποίες και θα στηρίξουμε.
Στοχεύουμε λοιπόν σε μια συμμαχία όλων των υγειών δυνάμεων της περιοχής μας, με γνώση και εμπειρία, αλλά και με νέες ιδέες, για να δημιουργήσουμε και να αναδείξουμε ένα Δήμο παράδειγμα ανάπτυξης, επενδύοντας στο έμψυχο δυναμικό του και στους πλούσιους φυσικούς του πόρους που μπορεί να αναδείξει και να εκμεταλλευτεί.
Αναδεικνύοντας τους πλούσιους φυσικούς μας πόρους, θα υπερασπιστούμε
και παράλληλα θα προστατέψουμε το περιβάλλον του τόπου μας 
- από τη θυσία της φύσης στο βωμό του υλικού κέρδους.
- από την αλόγιστη εκμετάλλευση των φυσικών πόρων.
- από μονάδες που λειτουργούν χωρίς τις απαιτούμενες προδιαγραφές και πρόνοια για τις καταστροφικές συνέπειες.
Και όλες οι προσπάθειες μας αυτές, θα γίνονται με την τήρηση της νομοθεσίας και χωρίς να λαμβάνεται υπόψη κανένα πολιτικό κόστος.

Φίλες και φίλοι,
Καταθέτουμε στην κρίση σας τις αξίες και τις αρχές μας. 
ΣΤΟΧΟΣ μας είναι, ο Δήμος Τανάγρας να μπορεί να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις των δύσκολων καιρών που περνά η Χώρα μας, οι νέοι μας και εμείς σαν οικογενειάρχες και επαγγελματίες, ενώνοντας τις δυνάμεις και τις ιδέες μας για να γίνουμε ένας Πρότυπος Δήμος,
- Με πολύπλευρη ανάπτυξη, με λειτουργικές υπηρεσίες και χρηστή διοίκηση. 
- Με εκσυγχρονισμό, στήριξη και ανάδειξη της αγροτικής μας παραγωγής.
- Με την αξιοποίηση του ορεινού όγκου της Πάρνηθας και του υγρού στοιχείου του Ευβοϊκού που μας ενώνουν. 
- Με την ανάδειξη της ιστορίας μας, των μνημείων και των παραδόσεών μας, όπως ταυτόχρονα και 
- Με τη δημιουργία των απαραίτητων υποδομών σε κάθε γειτονιά του Δήμου μας.
Ζητάμε από εσάς τους συνδημότες μας να μας εμπιστευθείτε και να μας δώσετε την ευκαιρία να φανούμε χρήσιμοι και να σας αποδείξουμε ότι αυτός ο μεγάλος Δήμος μας μπορεί να διοικηθεί με εμπειρία με ικανότητα
και με διάθεση για δουλειά προς όφελος του συνδημότη μας.
Θα αποδείξουμε πως είμαστε ένας πραγματικά αξιόμαχος Δημο

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
E-mail: emeisikoinonia@gmail.com

Find It