Πρόσκληση για έργα προστασίας και διαχείρισης υδατικών πόρων στην περιοχή του Ασωπού από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Στερεάς Ελλάδας

Πρόσκληση προϋπολογισμού 4,5 εκατομμυρίων ευρώ για έργα προστασίας και διαχείρισης υδατικών πόρων στην περιοχή του Ασωπού, εξέδωσε η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Στερεάς Ελλάδας, με απόφαση της Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας κ. Καλλιόπης Γερακούδη.

Στο πλαίσιο της πρόσκλησης δύνανται να χρηματοδοτηθούν οι δράσεις που έχουν καθοριστεί με την Απόφαση Εκχώρησης του ποσού από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ‘Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη' στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Στερεάς Ελλάδας, και οι οποίες είναι :

  1. Αναβάθμιση της λειτουργίας του διυλιστηρίου Οινοφύτων
  2. Υδροδότηση των Δημοτικών Διαμερισμάτων Νεοχωρακίου και Ελαιώνα του Δήμου Θήβας με επέκταση – αναβάθμιση του υφισταμένου ταχυδιυλιστηρίου Θήβας και των απαραίτητων υδραυλικών έργων.
Δικαιούχοι για υποβολή προτάσεων είναι :

  • Η Διεύθυνση Δημοσίων Έργων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας
  • Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας
  • Ο Δήμος Θηβαίων
  • Η Δ.Ε.Υ.Α. Θήβας και
  • Ο Δήμος Τανάγρας

Με την ένταξη έργων στο πλαίσιο της υπόψη πρόσκλησης , θα αντιμετωπιστούν προβλήματα ποιότητας νερού ύδρευσης στις περιοχές στις οποίες προβλέπεται να εκτελεστούν τα έργα.

Find It