Περί έγκρισης παράτασης της Προγραµµατικής Σύµβασης του ∆ήµου Τανάγρας µε τον Ο.Α.Ε.∆

ΑΔΑ: ΒΟΝ5ΩΗΒ-ΘΗΔ
∆ΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ
Από το Αριθ. 29/21-12-2011 πρακτικό Συνεδρίασης ∆ηµοτικού Συµβουλίου

ΑΠΟΦΑΣΗ 461/2011 «Περί έγκρισης παράτασης της Προγραµµατικής Σύµβασης του ∆ήµου Τανάγρας µε τον Ο.Α.Ε.∆.».

Σήµερα, στις 21 του µήνα ∆εκεµβρίου του έτους 2011, ηµέρα Τετάρτη και ώρα 06.00΄ µ.µ., το ∆ηµοτικό Συµβούλιο Τανάγρας, συνήλθε σε δηµόσια συνεδρίαση στην αίθουσα Συνεδριάσεων του ∆ηµοτικού Συµβουλίου, στο ∆ηµαρχιακό Κατάστηµα της έδρας του ∆ήµου, στο Σχηµατάρι, ύστερα από την µε αρ. πρωτ. 22.429/09-12-2011 πρόσκληση του Προέδρου του ∆ηµοτικού Συµβουλίου κ. Γκίνη Ιωάννη του Σταύρου, που δηµοσιεύθηκε στον ειδικό χώρο ανακοινώσεων του ∆ήµου και επιδόθηκε στους ∆ηµοτικούς Συµβούλους και στον ∆ήµαρχο, κατά τις διατάξεις του άρθρου 67 του ( Ν. 3852/2010). Η πρόσκληση αυτή επιδόθηκε και στους Προέδρους της ∆ηµοτικής Κοινότητας Σχηµαταρίου, της ∆ηµοτικής Κοινότητας Οινοφύτων, της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Θωµά, της Τοπικής Κοινότητας Κλειδίου, της Τοπικής Κοινότητας Άρµατος, της Τοπικής Κοινότητας Ασωπίας, της Τοπικής Κοινότητας Καλλιθέας, της Τοπικής Κοινότητας Πύλης, της Τοπικής Κοινότητας Σκούρτων και της Τοπικής Κοινότητας Τανάγρας, κατά τις διατάξεις του άρθρου 67 παρ. 8 του Ν. 3852/2010. Επίσης, σύµφωνα µε τις ίδιες διατάξεις, επιδόθηκε στον εκπρόσωπο της Τοπικής Κοινότητας ∆άφνης και στον εκπρόσωπο της Τοπικής Κοινότητας Στεφάνης.
Πριν από την έναρξη της συνεδρίασης αυτής, ο Πρόεδρος του ∆ηµοτικού Συµβουλίου διαπίστωσε ότι υπάρχει νόµιµη απαρτία, γιατί σε σύνολο είκοσι επτά (27) ∆ηµοτικών Συµβούλων, ήταν παρόντες οι είκοσι τρεις (23), και ως εξής:
Παρόντες οι :
1.Γκίνης Ιωάννης
2.Κόκκαλης Γεώργιος
3.Κουτός Μιχαήλ
4.Παναγιωτίδης Κλεάνθης
5.Πέτρου Νικόλαος
6.Κυριάκου Παναγιώτης
7.Βλάχος Βασίλειος
8.Στέρπης Γεώργιος
9.Καψάλης Απόστολος
10.Κανέλλος Αντώνιος
11.Μπλάνας Χρήστος
12.Κακάλια Ευαγγελία
13.Αικατερίνης Αθανάσιος
14.Μιχούλης Γεώργιος
15.Αντωνίου Χρήστος
16.Βουγέσης Γεώργιος
17.Μπούστρας Θεοφάνης
18.Χρήστου Γεώργιος
19.Μαυράκης Λάζαρος
20.Σφυρίδη Ευαγγελία
21.Κορλός Γεώργιος
22.Νίκα- Κοτσίφη Μαρία
23.Αναστασίου Ιωάννης

Απόντες oι:
1.Ανυφαντής Γεώργιος
2.Περγάλιας Βασίλειος
3.Σκλιάς Χρήστος
4.Ξένος Ευάγγελος
Στη συνεδρίαση αυτή παραβρέθηκε και ο ∆ήµαρχος. Στη συνεδρίαση αυτή παραβρέθηκε και η υπάλληλος του ∆ήµου Παππά Μαριάννα, για την τήρηση των πρακτικών. Αφού διαπιστώθηκε η νόµιµη απαρτία, κατά τις διατάξεις του άρθρου 96 του ∆.Κ.Κ., ο Πρόεδρος κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης.
Ο Πρόεδρος του ∆ηµοτικού Συµβουλίου, εισηγούµενος το 36ο θέµα της συνεδρίασης , εξέθεσε ότι:

Με την µε αριθµό 301/2011 απόφαση του ∆ηµοτικού Συµβουλίου, η οποία εγκρίθηκε µε το µε αριθµ. 2043/25-10-2011 έγγραφο της Αποκεντρωµένης ∆ιοίκησης, εγκρίνει την σύναψη Προγραµµατικής Σύµβασης, µεταξύ του (Καλλικρατικού) ∆ήµου Τανάγρας και του Οργανισµού Απασχόλησης Εργατικού ∆υναµικού (Ο.Α.Ε.∆.).

Όπως γνωρίζετε, ο Ο.Α.Ε.∆. δεν είχε συστήσει Υπηρεσία στην ευρύτερη περιοχή του νέου (Καλλικρατικού) ∆ήµου Τανάγρας και, ως εκ τούτου, δεν µπορούσε να εξυπηρετήσει τους ασφαλισµένους, που διαµένουν στην περιοχή αυτή. Μέχρι και 31-12-2010, η εξυπηρέτηση των εργαζοµένων στην διοικητική περιφέρεια του πρώην ∆ήµου (και νυν ∆ηµοτικής Ενότητας) Οινοφύτων, πραγµατοποιούνταν µέσω Προγραµµατικής Σύµβασης, µεταξύ του Ο.Α.Ε.∆. και του ∆ήµου Οινοφύτων.
Όµως, επειδή από 1-1-2011 υφίσταται πλέον ο Καλλικρατικός ∆ήµος Τανάγρας, εντός των ορίων του οποίου ο Ο.Α.Ε.∆. δεν είχε συστήσει υπηρεσία εκεί, κρίθηκε σκόπιµη και συµφέρουσα η σύναψη σχετικής Προγραµµατικής Σύµβασης µεταξύ του Ο.Α.Ε.∆. και του ∆ήµου Τανάγρας, µε την οποία ο Ο.Α.Ε.∆. ανέθετε έναντι αµοιβής στον ∆ήµο Τανάγρας, την εκτέλεση υπηρεσιών σε αντικείµενα του Ο.Α.Ε.∆., σύµφωνα µε τις διατάξεις του άρθρου 11 του Ν.1416/1984, όπως ισχύει σήµερα, καθώς και της υπ’ αριθ.191121/10.6.1997 Κοινής Απόφασης των Υπουργών Εσωτερικών, ∆ηµόσιας ∆ιοίκησης & Αποκέντρωσης, Εθνικής Οικονοµίας και Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων.
Η εν λόγω Σύµβαση είχε διάρκεια ενός έτους, που άρχιζε την 1-1-2011 και λήγει την 31-12-2011.
Με το µε αριθµ. πρωτ. Β148958/08-12-2011 έγγραφο του Ο.Α.Ε.∆. προτείνεται η παράταση της εν λόγω σύµβασης.
Στην συνέχεια, έθεσε υπόψη των Συµβούλων το Σχέδιο της προτεινόµενης Προγραµµατικής Σύµβασης και είπε: προτείνω να εγκρίνουµε την παράταση της εν λόγω Προγραµµατικής Σύµβασης µε τον Ο.Α.Ε.∆., γιατί από την παράταση αυτή προκύπτουν οφέλη:
α) και για τον Ο.Α.Ε.∆., που δεν θα υποχρεωθεί να ιδρύσει Υπηρεσία ή να διαθέσει υπάλληλο για την εξυπηρέτηση των ασφαλισµένων, που διαµένουν στην ευρύτερη περιοχή του ∆ήµου Τανάγρας και
β) και για τον ∆ήµο Τανάγρας, αφού οι ασφαλισµένοι- κάτοικοι του ∆ήµου, δεν θα υποβάλλονται στον κόπο και στην δαπάνη να πηγαίνουν για εξυπηρέτηση στην πλησιέστερη Υπηρεσία του Ο.Α.Ε.∆.
Υπάρχει επιτακτική ανάγκη για παράταση της εν λόγω σύµβασης και προτείνω παράταση ενός έτους από 01-01-2012 έως και 31-12-2012.
Και κάλεσε το Σώµα να αποφασίσει σχετικά µε το θέµα.
Το ∆ηµοτικό Συµβούλιο, αφού άκουσε την παραπάνω εισήγηση , αφού έλαβε υπόψη του την εισήγηση αυτή, και όλα τα παραπάνω αναφερόµενα έγγραφα και διατάξεις, καθώς και τις ανάγκες και τα συµφέροντα του ∆ήµου, µετά από διαλογική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων µεταξύ των µελών του,

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ.

1. Εγκρίνει την παράταση της Προγραµµατικής Σύµβασης, µεταξύ του (Καλλικρατικού) ∆ήµου Τανάγρας και του Οργανισµού Απασχόλησης Εργατικού ∆υναµικού (Ο.Α.Ε.∆.) , η οποία έληξε 31-12-2011. Η παράταση της εν λόγω Προγραµµατικής Σύµβασης τελεί υπό τους παρακάτω ειδικότερους όρους:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ
Στον ………… σήµερα, ………. 2012 , ηµέρα ……, οι παρακάτω φορείς καλούµενοι στο εξής « συµβαλλόµενοι»:
α)Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ∆ΥΝΑΜΙΚΟΥ
(Ο.Α.Ε.∆.), που έχει έδρα στην Αθήνα (Εθνικής Αντίστασης 8 - Άλιµος) και εκπροσωπείται νόµιµα από τον ∆ιοικητή και Πρόεδρο του ∆ιοικητικού Συµβουλίου του κ. Ηλία Κικίλια, κάτοικο Άνοιξης Αττικής.

β)Ο ∆ΗΜΟΣ ΤΑΝΑΓΡΑΣ του Νοµού Βοιωτίας, που εκπροσωπείται από τον ∆ήµαρχο κ. Ευάγγελο Γεωργίου κάτοικο Σχηµαταρίου, συνοµολογούν, συµφωνούν και αποδέχονται τα παρακάτω:

Ο πρώτος από τους συµβαλλόµενους Ο.Α.Ε.∆. επειδή δεν έχει συστήσει Υπηρεσία στην παραπάνω περιοχή και δεν µπορεί ως εκ τούτου να εξυπηρετήσει τους ασφαλισµένους που διαµένουν εκεί, έκρινε σκόπιµη και συµφέρουσα την ανάθεση στον δεύτερο συµβαλλόµενο έναντι αµοιβής, των παρακάτω περιγραφοµένων υπηρεσιών σε αντικείµενα του Ο.Α.Ε.∆., σύµφωνα µε τις διατάξεις του άρθρου 11 του Ν.1416/1984, όπως ισχύει σήµερα, καθώς και της υπ’ αριθ.191121/10.6.1997 Κοινής Απόφασης των Υπουργών Εσωτερικών, ∆ηµόσιας ∆ιοίκησης & Αποκέντρωσης, Εθνικής Οικονοµίας και Εργασίας & Κοινωνικών
Ασφαλίσεων.
Aπό την Προγραµµατική αυτή Σύµβαση θα προκύψουν οφέλη τόσο για τον Ο.Α.Ε.∆., που δεν θα υποχρεωθεί να ιδρύσει Υπηρεσία ή να διαθέσει υπάλληλο για την εξυπηρέτηση των ασφαλισµένων, που διαµένουν στην παραπάνω περιοχή του δευτέρου των συµβαλλοµένων, όσο και για τους ασφαλισµένους, οι οποίοι δεν θα υποβάλλονται στον κόπο και τη δαπάνη να πηγαίνουν για εξυπηρέτηση στην πλησιέστερη Υπηρεσία του Ο.Α.Ε.∆.
Ύστερα από τα παραπάνω και σύµφωνα µε τη διάταξη του άρθρου 11, του Ν.1416/1984, όπως ισχύει σήµερα και την υπ’αρ.191121/10.6.97 Κοινή Υπουργική Απόφαση και µετά από την υπ’αριθµ.1631/10-5-2011, απόφαση του ∆.Σ. του πρώτου συµβαλλοµένου και την υπ’ αριθµ.
283/2010 απόφαση του ∆ηµοτικού Συµβουλίου του δευτέρου από τα συµβαλλόµενα µέρη, ο Ο.Α.Ε.∆. αναθέτει και ο ως άνω ∆ήµος αναλαµβάνει να εκτελέσει το παρακάτω έργο για την παροχή υπηρεσιών στον Ο.Α.Ε.∆. και ειδικότερα:

1. Ο ∆ΗΜΟΣ ΤΑΝΑΓΡΑΣ υποχρεούται κατά τη διάρκεια που ισχύει η Σύµβαση αυτή, να παρέχει στον Ο.Α.Ε.∆. τις παρακάτω υπηρεσίες « Ανταποκριτή», για την εξυπηρέτηση των ασφαλισµένων της περιοχής ∆ηµοτικής Ενότητας Οινοφύτων, δηλαδή αναλαµβάνει την υποχρέωση να ενεργεί:
♦ Εγγραφές ανέργων (κάρτες ανεργίας).
♦ Συγκέντρωση αναγγελιών προσλήψεων µισθωτών.
♦ Συγκέντρωση δικαιολογητικών προγραµµάτων Ο.Α.Ε.∆. και προώθηση αυτών στην πλησιέστερη υπηρεσία Ο.Α.Ε.∆.
♦ Επισκέψεις σε επιχειρήσεις και συνεργασία του δευτέρου των συµβαλλοµένων σε θέµατα Απασχόλησης, µε τις αρµόδιες Υπηρεσίες του Οργανισµού.
♦ Έλεγχο σε επιχειρήσεις της περιοχής που έχουν ήδη υπαχθεί στο πρόγραµµα επιχορήγησης εργοδοτών.
♦ Συγκέντρωση δικαιολογητικών ανέργων και προώθηση αυτών στις κατά τόπους Υπηρεσίες του Ο.Α.Ε.∆. για έκδοση αποφάσεων επιδοτήσεων λόγω ανεργίας των ασφαλισµένων.
♦ Παραλαβή από τις υπηρεσίες και παράδοση στους ασφαλισµένους των εκδοθέντων βιβλιαρίων επιδότησής τους.
♦ Πληρωµή σε συνεργασία µε τις υπηρεσίες Ο.Α.Ε.∆. των εκτάκτων επιδοτήσεων σε ανέργους.
♦ Εγγραφές δικαιούχων οικογενειακών επιδοµάτων, συγκέντρωση απαραιτήτων δικαιολογητικών και προώθηση αυτών στις κατά τόπους Υπηρεσίες του Ο.Α.Ε.∆.
♦ Παραλαβή από τις Υπηρεσίες Ο.Α.Ε.∆. και παράδοση στους δικαιούχους των επιταγών οικογ. επιδοµάτων.
♦ Τήρηση στοιχειωδών αρχείων.
♦ Γενική υποβοήθηση του έργου του Ο.Α.Ε.∆. σε συνεργασία µε την πλησιέστερη Υπηρεσία του Ο.Α.Ε.∆. και µε το ΙΚΑ της περιοχής και σε περιόδους αιχµής υποχρεούται, καλούµενος, να µεταβαίνει στην αρµόδια Υπηρεσία (Ο.Α.Ε.∆. ή ΙΚΑ) και για διάστηµα δύο (2) µηνών συνολικά, εφόσον αυτό καθίσταται αναγκαίο, καθώς και κάθε άλλη εργασία που µπορεί να ανατεθεί από τον ΟΑΕ∆.
Το στοιχείο αυτό θα λαµβάνεται σοβαρά υπόψη στον καθορισµό του συµβατικού ποσού κατά την ανανέωση της Προγραµµατικής Σύµβασης.

2. Ο δεύτερος των συµβαλλοµένων θα διαθέσει τον κατάλληλο χώρο µέσα στο Κατάστηµα που στεγάζεται, ο οποίος θα αποτελείται από Γραφείο αυτοτελές και ανεξάρτητο µε την ενδεικτική πινακίδα « Ανταποκριτής Ο.Α.Ε.∆.», καθώς και το κατάλληλο προσωπικό, για την παροχή των παραπάνω υπηρεσιών συνεχώς και για όλο το χρονικό διάστηµα, που θα ισχύει η παρούσα Σύµβαση.
3. Η παρούσα Σύµβαση έχει διάρκεια ενός έτους, που αρχίζει την 1-1-2012 και λήγει την 31-12-2012.
4. Ως αµοιβή του δευτέρου από τους συµβαλλόµενους για τις παραπάνω υπηρεσίες και για το χρονικό διάστηµα που ισχύει η Σύµβαση, οι συµβαλλόµενοι καθορίζουν το ποσό των πέντε χιλιάδων εννιακοσίων(5.900,00) Ευρώ, που θα καταβληθεί από τον Ο.Α.Ε.∆. και θα βαρύνει τα σχετικά κονδύλια, που προβλέπει ο προϋπολογισµός του. Στο παραπάνω ολικό ποσό αµοιβής περιλαµβάνονται γενικά όλες οι παρεχόµενες υπηρεσίες του δευτέρου των συµβαλλοµένων προς τον Ο.Α.Ε.∆., όπως παροχή χώρου, προσωπικού, εξοπλισµού για την εξυπηρέτηση του Γραφείου Ανταποκριτή, οι δαπάνες λειτουργίας (θέρµανσης, φωτισµού κ.λπ.) και ο Ο.Α.Ε.∆., εκτός από την πληρωµή του παραπάνω ποσού, καµία άλλη καταβολή οποιουδήποτε ποσού δεν υποχρεούται για οποιοδήποτε λόγο και αιτία. Το ανωτέρω ποσό θα καταβληθεί ως εξής:

α. Ποσοστό 50% του όλου ποσού µετά την κατάρτιση αυτής της Σύµβασης και την υποβολή βεβαίωσης έναρξης λειτουργίας του Γραφείου.
β. Το υπόλοιπο 50% µε την υποβολή βεβαίωσης λήξης του χρόνου διάρκειάς της.

5. Το « Γραφείο Ανταποκριτή Ο.Α.Ε.∆.» θα λειτουργεί, για το χρόνο που ισχύει η παρούσα σύµβαση, κάθε εργάσιµη µέρα, θα εξυπηρετεί δε και τους ασφαλισµένους των ∆ηµοτικών ∆ιαµερισµάτων της ευρύτερης γεωγραφικής περιοχής. Ο Ανταποκριτής υποχρεούται να στέλνει στο τέλος κάθε τριµήνου στη ∆/νση Μελετών και Οργάνωσης, µέσω της αρµόδιας Υπηρεσίας του Ο.Α.Ε.∆., η οποία θα βεβαιώνει την ακρίβεια των στοιχείων, πίνακα µε τα στοιχεία δραστηριότητάς του, σύµφωνα µε το συνηµµένο υπόδειγµα. Τα στοιχεία αυτά θα χρησιµεύουν, µε τη λήξη του 3ου τριµήνου, εκτός των άλλων, και για την « ΚΡΙΣΗ» της αρµόδιας Υπηρεσίας του Ο.Α.Ε.∆., σχετικά µε την παράταση ή ανανέωση της Προγραµµατικής Σύµβασης.
6. Ο Ο.Α.Ε.∆. έχει το δικαίωµα να προβαίνει σε έλεγχο του εκτελούµενου έργου µε τα αρµόδια όργανά του, καθώς επίσης να ελέγχει την από µέρους του δευτέρου από τους συµβαλλόµενους τήρηση των όρων και συµφωνιών της παρούσας.
7. Η, από µέρους του δευτέρου των συµβαλλοµένων παράβαση, για οποιοδήποτε λόγο και αιτία οποιουδήποτε από τους όρους και τις συµφωνίες της παρούσας Σύµβασης, καθώς και των διατάξεων του Ν.1416/84 όπως ισχύει σήµερα και της παραπάνω αναφεροµένης κοινής Υπουργικής Απόφασης, δίνει το δικαίωµα στον Οργανισµό να καταγγείλει την σύµβαση.
Στην περίπτωση καταγγελίας της παρούσας Σύµβασης ο δεύτερος των συµβαλλοµένων µερών δεν δικαιούται του υπολοίπου ποσού της αµοιβής του.
8. Η παρούσα Σύµβαση µπορεί να παραταθεί µε κοινή συµφωνία µεταξύ των συµβαλλοµένων µερών για ίδιο χρονικό διάστηµα, µε τους ίδιους όρους και συµφωνίες, πλην της αµοιβής του δευτέρου συµβαλλοµένου, η οποία µπορεί να αναπροσαρµόζεται µετά από σχετική απόφαση του ∆.Σ. του ΟΑΕ∆.
Σηµειωτέον ότι ο δεύτερος συµβαλλόµενος, σε περίπτωση που θελήσει την ανανέωση της παρούσας Σύµβασης, υποχρεούται να αποστείλει στον ΟΑΕ∆ σχετική απόφαση του ∆ηµοτικού Συµβουλίου του, προ ευλόγου χρονικού διαστήµατος προ της ηµεροµηνίας λήξεως της παρούσας Σύµβασης, ώστε να καταστεί δυνατή η έγκαιρη ανανέωση, άλλως αποκλείεται η παράταση αυτής.
Η παρούσα Σύµβαση, αφού ανεγνώσθη και βεβαιώθηκε, υπεγράφη σε τρία (3) όµοια πρωτότυπα, εκ των οποίων τα δύο (2) λαµβάνει ο Ο.Α.Ε.∆. και το ένα (1) ο δεύτερος εκ των συµβαλλοµένων.


ΟΙ ΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΟΙ
Για τον Ο.Α.Ε.∆ Για το ∆ήµο Τανάγρας
Ηλίας Κικίλιας Ευάγγελος Γεωργίου


2. Εξουσιοδοτεί τον ∆ήµαρχο Τανάγρας κ. Γεωργίου Ευάγγελο, για την υπογραφή της σχετικής σύµβασης παράτασης.
Η απόφαση αυτή πήρε αύξοντα αριθµό 461/2011.

Αφού συντάχθηκε και αναγνώσθηκε το πρακτικό αυτό, υπογράφεται όπως παρακάτω:

Σχηµατάρι, 28-12-2011
Ο Πρόεδρος ∆ηµοτικού Συµβουλίου
Γκίνης Ιωάννης

Find It