Δήλωση του Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής μετά τη συνάντησή του με τον δήμαρχο Τανάγρας

Είχαμε μια πολύ σημαντική και και δημιουργική συνεργασία με τον Δήμαρχο Τανάγρας και με τους Αντιδημάρχους για τα προβλήματα της περιοχής. Πρόκειται για μια επιβαρυμένη περιοχή, η οποία όμως έχει μια πολύ μεγάλη αναπτυξιακή δυναμική που πρέπει να κρατηθεί και να στηριχθεί, βέβαια, με απόλυτη προσήλωση στην προστασία του περιβάλλοντος.

Συζητήσαμε για όλα τα θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, που έχουν να κάνουν με την πολεοδομία και τη χωροταξία, καθώς και την ανάγκη να ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός στα ζητήματα αυτά. Συζητήτησαμε για τα θέματα που έχουν να κάνουν με τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις στην περιοχή και όλα τα προβλήματα που υπάρχουν. Κάναμε ειδική συζήτηση για τα προβλήματα του Ασωπού.

Όπως ξέρετε, το ΥΠΕΚΑ έχει ξεκινήσει, εδώ και πολύ καιρό, μια μεγάλη προσπάθεια για τον έλεγχο της ρύπανσης στον Ασωπό με συνεχή παρακολούθηση της ποιότητας των υδάτων, με την ένταξη έργων βιολογικού καθαρισμού στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη. Είναι έργα πολύ σημαντικά που αφορούν σε όλο το Νομό, αλλά και συγκεκριμένα την περιοχή. Είμαστε σε συνεργασία με την ΕΥΔΑΠ και τον ΣΕΒ για τη δημιουργία κεντρικού αγωγού επεξεργασίας, ο οποίος θα βοηθήσει πάρα πολύ και, βεβαίως, με τη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας του Υπουργείου Ανταγωνιστικότητας για τη δημιουργία ΒΙ.ΠΕ., η οποία θα βοηθήσει και αυτή πάρα πολύ την περιοχή.

Στηρίζουμε και θα ενισχύσουμε όλες τις ενέργειες για να είναι απόλυτα ελέγξιμο το πρόβλημα που υπάρχει στον Ασωπό. Παρακολουθούμε με μετρήσεις την κατάσταση και θα δημιουργηθεί και ένα γραφείο Περιβάλλοντος στην περιοχή, για να ενταθεί αυτή η παρακολούθηση. Είμαστε απόλυτα σίγουροι από όλα τα στοιχεία που έχουμε, μέχρι αυτή τη στιγμή, και σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα στην ποιότητα των αγροτικών προϊόντων της περιοχής και οπουδήποτε δημιουργείται οποιοδήποτε πρόβλημα σε σχέση με το εξασθενές χρώμιο βρίσκονται εναλλακτικές λύσεις και αυτές προωθούμε σε συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή.

Ήταν μια πολύ καλή συζήτηση, την οποία θα συνεχίσουμε, και σε συνάρτηση με τις ενέργειες που έχουμε δρομολογήσει σε συνεργασία με το Δήμο.

Find It