Περί έγκρισης της µε αριθµό 47/2011 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, σχετικά µε τον: Κανονισµό Ύδρευσης του ∆ήµου Τανάγρας

ΑΔΑ: 457ΕΩΗΒ-Ρ0Ω
∆ΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

Από το Αριθ. 25/09-11-2011 πρακτικό Συνεδρίασης ∆ηµοτικού Συµβουλίου

ΑΠΟΦΑΣΗ 371/2011 «Περί έγκρισης της µε αριθµό 47/2011 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, σχετικά µε τον: Κανονισµό Ύδρευσης του ∆ήµου Τανάγρας».

Ο Πρόεδρος του ∆ηµοτικού Συµβουλίου, εισηγούµενος το 26ο θέµα της συνεδρίασης, έδωσε το λόγο στον Πρόεδρο της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής κ. Περγάλια Βασίλειο, ο οποίος εξέθεσε ότι: όπως προκύπτει από τον συνδυασµό των διατάξεων του άρθρου 72 &1 περίπτωση ια) και του άρθρου 73&1περίπτωση Βv) του Ν. 3852/2010, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής εισηγείται στο ∆ηµοτικό Συµβούλιο το Σχέδιο Κανονιστικών Αποφάσεων του άρθρου 79 του ∆.Κ.Κ. ( Ν. 3463/2006).
Εποµένως, εισηγείται στο ∆ηµοτικό Συµβούλιο και το Σχέδιο Κανονισµού Ύδρευσης του ∆ήµου Τανάγρας, κατά το άρθρο 79&1, περίπτωση δ3., που ορίζει ότι: « οι δηµοτικές και κοινοτικές αρχές ρυθµίζουν θέµατα της αρµοδιότητάς τους, εκδίδοντας τοπικές κανονιστικές αποφάσεις στο πλαίσιο της κείµενης νοµοθεσίας, µε τις οποίες καθορίζουν τους όρους και τις προϋποθέσεις για τη λειτουργία των συστηµάτων ύδρευσης, άρδευσης και αποχέτευσης».
Στην συγκεκριµένη περίπτωση, πρόκειται για το Σχέδιο του Κανονισµού Ύδρευσης , το οποίο Σχέδιο έχει καταρτίσει και εισηγείται στο ∆ηµοτικό Συµβούλιο προς ψήφιση, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του ∆ήµου Τανάγρας, µε την µε αύξ. αριθµό 47/2011 απόφασή της.
Στη συνέχεια, παρουσίασε το προτεινόµενο Σχέδιο Κανονισµού Ύδρευσης και απάντησε σε ερωτήσεις των παρευρισκοµένων, σχετικά µε αυτό.
Κατόπιν όλων αυτών, ο Πρόεδρος του ∆ηµοτικού Συµβουλίου είπε ότι το προτεινόµενο Σχέδιο Κανονισµού Ύδρευσης έχει ήδη διανεµηθεί στους Συµβούλους, µαζί µε την πρόσκληση σε συνεδρίαση.
Και κάλεσε το Σώµα να αποφασίσει σχετικά µε το θέµα.
Το ∆ηµοτικό Συµβούλιο, αφού άκουσε την παραπάνω εισήγηση και αφού έλαβε υπόψη του την εισήγηση αυτή, την µε αριθµό 47/2011 απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, όλες τις παραπάνω αναφερόµενες διατάξεις, καθώς και τις διατάξεις των άρθρων 79&4 και 284 του ∆.Κ.Κ. (Ν. 3463/2006), καθώς και τις ανάγκες και τα συµφέροντα του ∆ήµου, µετά από διαλογική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων µεταξύ των µελών του,

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ

1. Εγκρίνει το Σχέδιο του Κανονισµού Ύδρευσης ∆ήµου Τανάγρας, όπως αυτό καταρτίστηκε και προτάθηκε µε την µε αύξοντα αριθµό 47/2011 απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, σύµφωνα µε όσα εκτέθηκαν αναλυτικά κατά την παραπάνω.

2. Ψηφίζει τον « Κανονισµό Ύδρευσης ∆ήµου Τανάγρας», σε σύνολο και κατά άρθρο, όπως αυτός περιέχεται αναλυτικά στην µε αύξοντα αριθµό 47/2011 απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, η οποία απόφαση και αποτελεί αναπόσπαστο µέρος της παρούσας απόφασης ∆ηµοτικού Συµβουλίου, µε τις εξής τροποποιήσεις:

α. στο ΚΕΦΑΛΑΙΟ ∆’ Άρθρο 16ο µε τίτλο « Ιεράρχηση Αναγκών», απαλείφει την παράγραφος 1. που αναφέρεται στα όρια κατανάλωσης.
β. στο ΚΕΦΑΛΑΙΟ ∆’ Άρθρο 15ο µε τίτλο « Σύνδεση των Ακινήτων του ∆ήµου και Κοινωφελών Οργανισµών», τροποποιεί την παράγραφο 2. και ορίζει ότι: « Τα δηµόσια εκπαιδευτήρια, οι ιεροί ναοί, τα µουσεία, τα δηµόσια κοινωφελή ιδρύµατα, δεν καταβάλλουν τη δαπάνη του δικαιώµατος σύνδεσης και παροχής νερού».

3. Συγκροτεί την « Επιτροπή Ύδρευσης ∆ήµου Τανάγρας», αρµόδια να γνωµοδοτεί για κάθε θέµα σχετικό µε την ύδρευση και να επιλύει όλα τα σχετικά προβλήµατα και αντιδικίες. Και ορίζει ως µέλη της εν λόγω Επιτροπής, τους:

-Περγάλια Βασίλειο, Αρµόδιο Αντιδήµαρχο,
-Κόκκαλη Γεώργιο, ∆ηµοτικό Σύµβουλο,
-Μιχούλη Γεώργιο, ∆ηµοτικό Σύµβουλο,
-Χρήστου Γεώργιο, ∆ηµοτικό Σύµβουλο και
-Θεοδώρου Μιχαήλ, υπάλληλο της Υπηρεσίας Ύδρευσης του ∆ήµου.

4. Να δηµοσιευθεί ο « Κανονισµός Κοινόχρηστων Χώρων ∆ήµου Τανάγρας», σύµφωνα µε τα οριζόµενα στα άρθρα 79&4 και 284 του ∆.Κ.Κ. ( Ν. 3463/2006).
Η απόφαση αυτή πήρε αύξοντα αριθµό 371/2011.


Find It